Leefstijlcoaching Castricum, Heemstede/Aerdenhout en Haarlem

Wat is leefstijlcoaching?

Leefstijlcoaching is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en gericht op het begeleiden van mensen die gezonder willen leven. Leefstijlcoaching gaat over positieve gedragsverandering. Natuurlijk weet je wat nodig is om gezond te leven en toch is het heel moeilijk om patronen te doorbreken en een gezondere leefwijze aan te leren. Leefstijlcoaching helpt je met een ondersteunende, motiverende en positieve begeleiding met als uitgangspunt jouw gezondheid te verbeteren.

Wat doe ik als een leefstijlcoach voor jou?

Ik ga je helpen om de regie over je gezondheid in handen te nemen. Als leefstijlcoach ga ik samen met jou na in hoeverre je al gezond leeft en waar verbetering mogelijk is. Ik geef je inzicht in risicogedrag, ga na waar obstakels zitten, motiveer je om haalbare doelen te formuleren en samen maken we een concreet plan waarmee je in beweging komt om die doelen te halen.

Wat kenmerkt leefstijlcoaching?

 • Ik help je bij het opstellen van je doel, samen onderzoeken we waarom je dit doel wilt bereiken en hoe dit je dit het beste kunt aanpakken in jouw leven.
 • Ik behandel geen ziektes of problemen, maar werk met je toe naar jouw doel . Denk hierbij bijvoorbeeld aan op het juiste gewicht komen, fit worden, energie hebben of rust voelen.
 • We gaan samen op zoek naar dagelijkse gezonde leefgewoontes die jou helpen om je doel te bereiken. Daarbij kan het gaan om dagindeling, omgaan met stressprikkels, voeding, slaap of bewegen.
 • Ik zorg dat je die gezonde gewoontes traint en zelf begrijpt hoe het bij jou werkt, zodat je steeds meer grip krijgt op het toewerken naar je doel.

Waarom kies je voor mij als leefstijlcoach?

Ik sta ingeschreven bij het kwaliteitsregister van de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland. Bij de BLCN zijn leefstijlcoaches aangesloten die op hbo-niveau zijn opgeleid en een gedegen achtergrond hebben in coaching, voeding, bewegen, slaap en ontspanning.  Mijn streven is dat je positieve gezondheid wordt vergroot. Dat je een leven kunt leiden waarbij je je goed voelt en dat je de energie hebt om die dingen te doen die je moet en wilt doen.  Met alle mogelijkheden en beperkingen die je hebt.

Wat gaan we doen?

Samen bepalen wij je doel op basis van jouw behoeften en wensen. Bijvoorbeeld dat je:

 1. Fit en energiek wilt zijn
 2. Wilt afslanken en op gewicht wilt blijven
 3. Meer rust wilt in de drukte
 4. Ongezonde gewoontes wilt veranderen

Hierna werken we aan duurzame gedragsverandering op het gebied van:

 • Slaap
 • Ontspanning
 • Voeding
 • Bewegen
 • Energiegevers, energienemers
 • Dagindeling
 • Stressmanagement
 • Communicatie
 • Mindset

Het draait allemaal om goede keuzes maken. Keuzes die je helpen en die bij je passen. Ik zorg samen met jou dat je je plan in goede stappen verdeelt, zodat je vooruitgang boekt.

Hoe werk ik?

In een vrijblijvend intakegesprek maken we kennis met elkaar en bespreken we de aanpak van de leefstijlcoaching. Na dit eerste gesprek besluiten we of leefstijlcoaching kan bijdragen aan jouw gestelde doelen.

Daarna  maken we afspraken over het te volgen traject. Niet langer dan nodig en niet korter dan noodzakelijk. Gemiddeld zijn zes coaching gesprekken voldoende om je goed op weg te helpen. Maar een eenmalig consult kan soms ook voldoende zijn, afhankelijk van je hulpvraag.

Samen kijken we naar jouw situatie. Wat wil je veranderen, hoe is de situatie nu, wat zijn je mogelijkheden en wat kun je gaan aanpakken? Kleine stapjes in gedragsverandering, haalbare doelen.  Ik werk volgens de G.R.O.W.-methode. Deze methode is een beproefd model om structuur aan te brengen in een coachingtraject. De kracht van het GROW-model is dat het in vier overzichtelijke stappen leidt tot een duidelijk eindresultaat.

Je kunt het traject vergelijken met een reis die je gaat ondernemen. Je begint met de kaart: waar gaan we naartoe (Goal), en waar zijn we nu (Reality)? Dan bekijk je de verschillende routes om op de bestemming te geraken (Options). Tenslotte kies je er één uit (Will), en zorg je ervoor dat je gemotiveerd en voorbereid op reis gaat.

De samenwerking is gebaseerd op vertrouwen en veiligheid. Ik coach graag buiten, in beweging,  maar ook thuis en online.

Wil je meer weten?

Heb je behoefte aan meer informatie? Wil je een afspraak maken en samen aan de slag gaan? Neem dan contact met mij op via. Ik hoor graag van je!