Voordelen van outdoor training

Sporten in de buitenlucht 

Ieder seizoen van het jaar heeft zijn eigen kleuren, geuren en weertype. En in ieder seizoen valt er wat te halen. Het is heerlijk om buiten in de natuur te zijn en te bewegen. Je hoofd leeg maken en genieten van de omgeving bloemen en de zingende vogels tijdens het sporten. Buitensporten heeft een aantal fijne voordelen.  

Goed voor je humeur 

Buiten sporten is niet alleen gezond maar ook goed voor je humeur. Veel groen, een frisse buitenlucht en voldoende rust: de natuur zorgt voor allerlei andere prikkels en een ontspannen gevoel. Een rondje wandelen, fietsen of hardlopen door het bos kan ervoor zorgen dat je stress wordt verminderd en je creativiteit wordt gestimuleerd.

Vitamine D  

Het oordeel van overdag buiten zijn, is de aanwezigheid van zonlicht. Zonlicht zorgt namelijk voor aanmaak van vitamine D.  Deze  vitamine draagt bij aan sterkere botten. Je krijgt al voldoende vitamine D als je in de zomer een half uur buiten in het daglicht bent met onbedekt hoofd en onbedekte armen. Blootstelling aan voldoende licht zorgt eveneens voor een beter slaapritme. En dat heeft weer van positieve invloed op je algehele fitheid.

 Concentratie 

Je zit de hele dag binnen te werken en je begint wat suf te worden. Wellicht herken je dit? Een rondje wandelen door het park, het bos of op het strand, zorgt ervoor dat je je daarna weer beter kunt concentreren en dat je creatiever bent. Zoals de grote filosoof Friedrich Nietze al schreef;” Alle echte grote ideeën komen tot stand door te lopen”. Wat is er een mooier combinatie dan lopen en buiten zijn. 

Energieniveau 

Sporten en bewegen is sowieso erg goed om je energieniveau een boost te geven als je je futloos of energieloos voelt. Bewegen in de buitenlucht versterkt dit nog meer. Het zonnetje en een frisse wind, zorgen ervoor dat je je weer helemaal opgepept voelt. 

Actietip

Al deze voordelen van buiten zijn en bewegen zijn natuurlijk fantastisch. Maar als het er niet van komt omdat je toch vindt dat je te druk bent of het zit nog niet in je systeem, dan is hier de tip van de dag. Start met het plannen van hele korte momentjes van 5 minuten per dag in je agenda en breidt dit langzaam uit.   Zo leer je nieuw gewoontes aan. Kleine stapjes, groot effect.

 

De  fijne voordelen:

  1. Ontspannend
  2. Meer energie, minder prikkels
  3. Het stimuleert je zintuigen
  4. Meer zuurstof
  5. Verhoogt de concentratie, betere focus
  6. Verhoogt gevoel van welzijn en verlaagt gevoelens van depressie

NEEM CONTACT OP

SOCIALS